Riga Fashion Mood 2013 aizkulises

Lasāmais raksts - īpaši garš nebūs, īsos vilcienos par to, kas notiek modes skates aizkulisēs un subjektīvais vērtējums, kādēļ būt modelei ir visvieglākais darbs!

Pie mana apvāršņa nonāca iespēja pabūt ar meistariem modes skatē Riga Fashion Mood 3. oktobrī. Pēc 8 stundām uz kājām un viena hamburgerīša no vietējā veikaliņa, gribējās pajautāt koordinatorei - Ko Jūs darītu bez meistariem, m? Tā vien nepamet sajūta, ka frizieru un grima meistaru nenovērtēšanai nav robežu. Ik pa laikam sanāca pasmieties par prasībām un trakajām frizūrām, kuras jāpaspēj vismaz 11 modelēm izveidot 5 vai maksimums 10 minūšu laikā! 

Aizkulisēs praktiski valda haoss un bardaks - neviens nevar pateikt, kādai jābūt frizūrai, kādam jābūt meikapam! Tas viss tiek pateikts minūti pirms iziešanas uz mēles un vainoti tiek meistari. 

Pirms sākās lielais tracis, no koordinatora izskanēja šādi vārdi - Tev ir jāzina tikai tas, kas jāvelk mugurā! Par matiem, meikapu un visu pārējo neuztraucies, par to atbild meistari. 
Bet kad nonākam reāli darbībā, modeles ir tās, kuras skrien pie dizaineriem un saka, ka matiem jābūt copē, nevis izlaistiem, kā to pirms 10 sekundēm teica koordinators. 

Eh, mīļās dāmas, kas tik nebija jāuztaisa! Es pārsvarā atrados pie frizieriem, jo darba rokas tur nepieciešamas vairāk, tādēļ šajās bildēs varat atskatīties uz to, kas bija jāpaspēj! ŠEIT 

Zari matos turās prakstiski uz sprādzītēm un apvītām matu šķipsnām; citplanētiešu galvās ir dzijas kamols, kurš, starp citu, neatbilda visām modeļu matu krāsām; mazajiem sačirkojām matus; ar džekiem bija pavisam viegli, patiesībā! :) 

Ja kādai šķita, ka modes skates aizkulises ir pašas foršākās - es būšu sagrāvusi ilūziju! Un tieši atceroties visu, kas notika un kā bija, modelēm būt ir visvieglāk - sponsorēts ēdiens, dzēriens, labi jāizskatās un jānoiet pa mēli! Mans mērķis nav kādu aizvainot, tieši gribas pateikt - vai, cik labi, ka ir tik vienkārši Jums. :D (Tīri salīdzināšanas pēc, kas tiek darīts un cik liela atbildība citiem).

Tomēr man jau ļoti viss patika, tikai žēl, ka darbs tāds nenovērtēts paliek. Sēdi, strādā, kur gribi, prakstiski pustumsā un pat nesaņem paldies! A kam tagad viegli? :) 

Jauku dienu, skaistules! 





2 comments

Zanda said...

Ne velti saka, ka modes un skaistuma bizness ir nezēlīgs! :)

Lapsa said...

To Zanda,
Nu, nemācēšu teikt, cik tas ir nežēlīgs pret modelēm, bet tāda necieņa pret meistariem jau tikai šeit ir! Profesijas tak ir sūds, tādēļ tā arī jāizturās. :) Ja redzētu, kādos apstākļos jāstrādā, nezinātu - smieties vai raudāt. :D