MAXIM - mīti, patiesība, pieredze un lietošana

Ir daudz jaunu meiteņu un zēnu, kuriem ir problēmas ar svīšanu - tā ir ļoti pastiprināta un no tās nav iespējams izbēgt... Ikdienā jājūtas nekomfortabli šīs problēmas dēļ, jāuztraucas, vai nav pārlieku liels sviedru aromāts, vai apģērbs nav palicis slapjš, rodas jautājumi, kādēļ parastais dezodorants nespēj palīdzēt un kādā brīdī iestājas panika: vai tiešām šādi jāmokās visu atlikušo dzīvi? Atbilde ir pavisam vienkārša - . Šodien par nopietnām lietām, par manu personīgo pieredzi un kādēļ daudzi cilvēki, neizmēģinājuši produktu, saklausījušies mītus un šausmu stāstus, Maxim pretsviedru rullīti uzskata par elles izdzimteni un no tā baidās kā no velna. Arī skeptiskajiem iesaku izlasīt, lai rastos skaidrība abām pusēm - gan nīdējiem, gan upuriem!

Kas tad īsti ir MAXIM un kam tas paredzēts?


Vienkāršā valodā sakot, MAXIM ir to cilvēku, kuriem ir pastiprinātas svīšanas problēmas, visiedarbīgākais glābējs. Rullīšveida dezodorants, kurš efektīvi cīnās ar svīšanu. Tā sastāvā ir tikai 15% alumīnija hlorīda, citos produktos ar šādu pašu nozīmi mēdz būt pat 20% alumīnija hlorīda. Tas palīdz uz laiku aizsprostot sviedru dziedzeru kanālus un apturēt svīšanu. Pirms izslēdz šo lapu, izlasi līdz galam, par kanālu aizsprostošanas briesmīgajām sekām rakstīšu vēlāk. Anti-perspirants pieejams 29.6ml pudelītē, tas ir pietiekami, lai nodrošinātu sev smaržīgas un patīkamas 365 dienas gadā! Neticami, vai ne? Tā patiešām ir - ar šo daudzumu var pietikt pat uz gadu. Uz kastītes rakstīts, ka ārstu ieteikts, dermatologu arī, necentīšos to apšaubīt, jo bezizejas situācijā, kad šķiet, ka nekas vairs nespēs līdzēt, MAXIM lieliski pilda savas funkcijas.





Es cīnījos ar pastiprinātu svīšanu kopš aptuveni 13, 14 gadu vecuma, tā bija manas ikdienas vislielākā problēma. Neviens eksāmens nešķita tik briesmīgs un mokošs kā svīšanas problēma. Izmēģināts tika viss kaut kas, tā skaitā sodas smērēšana. Ne sausie, ne slapjie, ne pūšamie, veikalos atrodamie, dezodoranti nespēja palīdzēt. To iedarbība bija maksimums 10 minūtes, aromāts pazuda jau pēc pusstundas. Šķita, ka man nebūs iespēja justies labi ikdienā un neraizēties par jaciņas novilkšanu, jo paduses būs sasvīdušas, apģērbs sasvīdis, slapjš.. Izmisumā meklējot, ko darīt, uzdūros MAXIM. Atsauces nelasīju, man jau bija vienalga, devos iegādāties produktu ar smaidu sejā, lielā cerībā, ka nu beidzot, beidzot kaut kas būs līdzēts. Un es nekļūdījos! Lietoju MAXIM jau divus gadus, esmu veselīga, laimīga un ļoti atvieglota! Vēlāk, protams, palasīju, ko citi cilvēki domā par šo produktu un biju šausmās par to, ko lasīju. Iekaisušas paduses, neiedarbojas (?), audzēji un kas tik vēl ne. Nespēju saprast, no kurienes, kā? Tādēļ rakstu šo visu - daudzi neizlasa instrukciju, daudzi nedara tā, kā norādīts un tad tik bārsta viltus apvainojumus šim produktam. Pietiek klausīties maldos un mītos, stāstu pilnīgu patiesību!


Noņemot vāciņu, MAXIM ne ar ko neatšķiras no citiem rullīšu dezodorantiem. Pats šķidrums ir bezkrāsains, bez smaržas, pilnībā caurspīdīgs un neatstāj nekādus nospiedumus uz apģērba.




Kā lietot pareizi?

Produktiem, kuri nav ražoti Latvijā, kuri nenāk no tuvajām kaimiņvalstīm, iesaku lasīt instrukciju, kura ir oriģinālvalodā vai arī angļu valodā. Kādēļ? Jo, lasot instrukciju latviešu valodas tulkojumā un angļu valodā, iespējams apjukt, īpaši, ja produkts tiek lietots pirmo reizi.
Latviski rakstīts, ka, citēju: "Pēc vēlamā efekta sasniegšanas lietošanas biežumu var samazināt līdz pāris reizēm nedēļā vai lietot pēc vajadzības". Izlasot šo, pirmais, kas nāk prātā - jālieto kā jebkurš cits dezodorants. NĒ!
MAXIM ir specializēts produkts, lai pastiprināti cīnītos pret svīšanu, šo produktu nedrīkst smērēt kad gribās, cik bieži gribās. MAXIM ieteicams lietot reizi nedēļā! Ļoti, ļoti spēcīgas svīšanas gadījumos to var lietot divas reizes nedēļā. Ar šo vien jau sākas problēmas un pirmās negatīvās atsauksmes par šo produktu - nepareizs lietošanas biežums.

Nākamais, kam jāpievērš uzmanība - dezodorants jālieto pirms gulētiešanas, nevis uz nakti, kā pagadās. Tam ir jāļauj 10 minūtes izžūt, iesūkties, nevis vienkārši pavēdināt paduses un uzreiz ģērbties.

Ir svarīgi atcerēties, ka, uzsākot lietot jebkuru jaunu produktu, kas iedarbojas uz organismu, sākumā organisms var reaģēt savādāk kā parasti. Man pirmajā dienā bija karstāk kā ierasts, savādāk - viss kārtībā. Nākamajā dienā jau viss bija kārtībā un organisms bija pieradis. No kā rodas daudzas sliktas atsauksmes - cilvēki bieži aizmirst, ka organismam jāpierod pie jebkāda jauna produkta, kurš tiks regulāri lietots.

Produktu nedrīkst uzklāt pēc skūšanās, vaksācijas, epilēšanas un ja padusēs ir kādas brūces. Daudzi to neņem vērā, noskuj paduses un tik klāj virsū, lai labāk iesūcas, atkal klupšanas punkts, no kura rodas sliktas sekas un briesmīgas atsauksmes.

Šo produktu nav ieteicams lietot grūtniecēm. Cilvēkiem ar nieru problēmām jākonsultējas ar ārstu!

Izplatītākie mīti un problēmas:

  • Lietojot šo produktu, sviedru dziedzeri ir pilnībā aizsprostoti un tādēļ pastiprināti sāk svīst citas ķermeņa daļas. Lai gan MAXIM uz laiku aizsprosto sviedru kanālus, tas nebūt nenozīmē, ka tādēļ sāks pastiprināti svīst, piemēram, mugura vai seja. Alumīnija hlorīda daudzums šajā produktā nav pietiekami liels, lai izraisītu šādu efektu un visbiežāk šādās situācijās tās ir lietotāja iedomas. Arī man divu gadu laikā nekas nav mainījies.
  • MAXIM veicina krūts vēža attīstību un padušu audzēju rašanos. Amerikas Vēža apvienība ir noliegusi šo izdomājumu. Netiek radīta toksīnu uzkrāšanās, neviens pētījums nav ko tādu apstiprinājis. Arī padušu audzēji nevar rasties, ja produkts tiek lietots pareizi, attiecīgi instrukcijai. 
  • Lietojot šo produktu, visu laiku niez paduses. Padušu niezēšana un kņudēšana var rasties, ja tas tiek lietots pēc padušu skūšanas, uz brūcēm. Ir svarīgi savas paduses kopt!
  • Uzsākot lietot šo produktu, padušu sviedru dziedzeru kanāli uz visiem laikiem ir aizsprostoti. Sviedru kanāli tiek uz laiku aizsprostoti. Beidzoties šī produkta iedarbībai, svīšana atgriežas, kanāli nav aizsprostoti un viss turpinās kā pirms produkta lietošanas.
MAXIM lietošanas laikā paduses neož, tām nav nekāda aromāta. Ja vēlies, lai tās smaržo, vari lietot papildus ikdienas dezodorantu, iesaku pūšamos, lai iegūtu kāroto aromātu. Var dušoties, vannoties, peldēties, darīt visu kā iepriekš, tas neietekmē produkta efektivitāti.
Man produkts nodrošina pilnīgu drošību līdz pat 9 dienām. Ja māc šaubas vai arī tomēr iekšējas bailes, vienmēr pastāv iespēja pēc nedēļas, kad produkta iedarbība beigusies, pāris dienas, kad nekur nav jādodas un var atpūsties mājās, lai nav ne par ko jāuztraucas, atpūtināt paduses un produktu vienkārši nelietot. MAXIM nav obligāti jālieto regulāri. Ja jūti, ka Tev pietiek ar reizi divās nedēļās, droši tā dari. 

Alternatīva

Lavilin krēms padusēm. Šo lietoju pirms MAXIM, tomēr tas nespēja pilnībā piepildīt manas vēlmes. Produkts nedaudz samazināja svīšanu, tomēr ne pietiekami. Lavilin nav alerģisks, tilpums nav liels, gadam nepietiek. Jālieto vienreiz nedēļā un lieliski apkaro aromātu, tomēr ne tik efektīvi pašu svīšanu. Palielinātajā bildē redzams, ka baltais krēms ar patīkamo, maigo aromātu atstāj baltas pēdas, tomēr apģērbu man nesmērēja. Šo pašu efektu, ka tiek apslāpēts nepatīkamais aromāts un paduses padarītas nedaudz sausākas, var iegūt ar sodu - padusēs nedaudz iesmērēt sodu. Šis krēms, manuprāt, ir iedarbīgāks pēdām. 

Bilde ir kontrastēta, lai labāk saskatīto baltās pēdas. Fotoaparātā to grūtāk pamanīt.


Gan MAXIM, gan Lavilin atrodami aptiekās. Lavilin aptuveno cenu neatceros, bet tas varētu maksāt līdz 10ls. MAXIM ir cenu robežās no 11 - 15 latiem. Pirms skriet uz tuvāko aptieku, iesaku apmeklēt vismaz 3 dažādas aptiekas un izvēlēties lētāko cenu! Šķiet pabriesmīgi, maksāt tik dārgi par tik mazu tilpumu, bet ticiet man - tas ir tā vērts. Ja būtu zinājusi, ka 11 lati atspēkos 5 mokpilnus gadus un nodrošinās vēl vismaz 50 lieliskus gadus, būtu iegādājusies ātrāk! 

Atvainojos, ka ieraksts tik garš, bet ļoti ceru, ka kādam palīdzēju un pazudināju skepsi par šī produkta lietderību. Neapšaubāmi, ir cilvēki, kam palīdz dabiskāki produkti, bet tādēļ nebruksim virsū citiem un nesauksim šo produktu par ellīgi kaitīgu un sliktu. Paldies par uzmanību, jauku dienu! :)

Ja rodas kādi jautājumi, var rakstīt tepat komentāros vai arī privāti uz e-pastu! 

9 comments

Ieva Zandere said...

Ļoti vērtīgs raksts :)

Lapsa said...

Paldies!

Zanda said...

Lielisks raksts! Šī mūsdienās ir tik aktuāla problēma.. Vismaz tagad cilvēki domā par savām padusēm. :)
Man mājas arī iz mazs tilpumiņš ar vienu citu firmas ražotu šo pašu līdzekli, bet godīgi sakot, man ir skepse, ka kaut kas darbosies!! Laikam jāmet šaubas pie malas un jāizmēģina.

Anonymous said...

Man atkal ir pavisam bēdīgs stāsts sakarā ar šo Maxim dezodorantu. Lietoju šo dezodorantu gadu-visu kā pamācībā teikts, pirms gulētiešanas uz tīras ādas utt. Sākumā biju ļoti apmierināta un priecīga, taču pēc gada, pamanīju, ka pēc dezodoranta lietošanas padusēs āda ir ļoti iekaisusi, tumši brūna, sausa un velkoša, kas radīja niezi, pēc kuras sekoja pušumi un atklātas brūces. Pārstāju lietot šo dezodorantu, bet pamanīju, ka nieze ir sākusi parādīties uz visa ķermeņa, sīkas pumpiņas un izsitumi, kas ļoti niezēja. Tātad no Maxim sastāvā esošā alumīnija hlorīda man bija izveidojusies alerģija. Kā rezultātā nekādas pret-alrģijas tabletes un līdzekļi nelīdzēja, daktere pieslēdz pie sistēmām, 3 dienas pēc kārtas man laida sistēmas, un tikai tad man parādījās uzlabojumi.....
Tātad, nekas labs tomēr tas dezodorants nav (vismaz man noteikti nav piemērots)
Pat tagad, kad pēc šī gadījuma ir pagājis laiks, vienu reizi pamēģināju, domāju, ka varbūt nebūs vairs tāda reakcija, bet pietika ar vienu reizi, kad nākošajā rītā atkal iekaisušas, velkošas paduses, un alerģiskā reakcija atkal pār visu ķermeni sīki niezoši izsitumi

Lapsa said...

anonymous, july 9
paldies, ka padalijies! žēl, ka radās šāda alerģija, bet tāda diemžēl ir cilvēka fizioloģija. vai pirms lietošanas vai tās laikā konsultējies ar ārstu pirms radās alerģija?
katram jau organisms savādāks, īpaši ādas reakcija. ja maciņš ļauj, alternatīva ir botoksa injekcjas, kas darbojas ar to pašu principu, iedarbība esot pusgadu, cik esmu ievākusi informāciju un par to zinu.
ceru, ka ar veselību tev šobrīd viss ir kārtībā un esi atradusi veidu, kā cīnīties vismaz pagaidām ar svīšanu!
vēlu visu labāko!

Anonymous said...

Nesen nopirku MAXIM, jo svīšana mani nomoka un neļauj normāli dzīvot jau 10 gadus. esmu sajūsmā, bet nesen arī tiku pie bērniņa. vai tiešām viņš ir tik ļoti kaitīgs bērniņam? :(

Lapsa said...

Uz šo nemācēšu atbildēt, bet arī nebrīnītos, ja tas ir līdzīgs mīts kā par matu krāsu. Aidā pie ārsta un noskaidro! Uzzināt, kā ir, nebūs slikti. ;)

Anonymous said...

Sveika!
Es arī no tīņu gadiem cīnos ar pastiprinātu svīšanu un pašlaik domāju iegādāties Maxim dezodorantu. Man Tev ir jautājums, vai pēc Maxim dezodoranta lietošanas drīkst katru dienu "sakopt" savas paduses? (es domāju regulāru atbrīvošanos no matiņiem)
Paldies!:)

Lapsa said...

To anonymous,
Atbrīvoties no matiņiem nevahadzētu 24h pirms maxim lietošanas, jo tas var radīt diskomfortu, niezi utml. Taču pēcāk vari droši darīt kas nepieciešams! :)