Cleaning make up brushes!


Skapis tīrs, istabas tīras, tagad ķeramies klāt skaistuma instrumentiem - šodien par to, kā mazgāt savas skaistās otiņas!

Kas nepieciešams: 


  1. Visas netīrās otas.
  2. Šampūns un balzams/kondicionieris*
  3. Trauciņš
  4. Ūdens
  5. Skočs**
  6. Salvetes vai dvielītis
Otas mazgājam atkarībā no to lietošanas biežuma. Ja tās lietojam katru dienu, mazgājam obligāti vismaz reizi nedēļā. Ja reti un pa reizei vien ko uzklājam, tad pietiek arī ar reizi mēnesī. Respektīvi, ja tonālā otu lietojam katru dienu, to ieteicams mazgāt aptuveni 2x nedēļā atkarībā no tā, kādu tonālo lietojam! Ja kādu acu ēnu otu lietojam reizi nedēļā vai uzfrišējam vien uz svētkiem, varam mazgāt reizi mēnesī.
* Mazgājam ar parasto šampūnu, ko lietojama saviem matiem. Ja to daram bieži, pēc tam skalojam arī ar kondicionieri. Ja otas mazgājam reizi mēnesī vai divas, pietiks ar parasto šampūnu. Protams, būtu jau, ja nākamajā mēnesī vismaz vienu reizi izmantojam arī kondicionieri, lai otas paliek mīkstas. 
** Skočs nepieciešams pēdējam solim - otu žāvēšanai.


Kā mazgājam otas? Kā norādīts attēlā. Trauciņā uz vienu pusi, otru pusi, nekādā gadījumā neberzējam tās pret trauciņa apakšu kā kādreiz to darījām pamatskolā ar krāsošanas otām! 


1. Ielejam trauciņā remdeni siltu ūdeni. Es izmantoju zemo kafijas krūzīti. 


2. Pielejam klāt nedaudz šampūnu. Es pielēju nedaudz vairāk par zirņa lielumu. 

3. Pa vienai otai to mazgājam (skat. att. `Kā mazgājam otas?`)! 


4. Otu izskalojam zem tekoša, remdena ūdens. Skalojam otas sariņu virzienā, neceļam to pret krānu, ar pirkstiem nebužinam.



5. Otu nosusināšana - Varam gan uz salvetītes, gan dvielī to darīt. Aptveram otu ar salvetīti vai dvieli, saspiežam to galā, lai uzsūktu mitrumu. Neraujam, neplēšam to ārā no rokas, tikai saspiežam, uzsūcam un atlaižam, lai neizrautu sariņus. Daram to tā, lai saglabātu otas formu! Ja kaķa mēlīti saspiedīsim sāniski, visa forma pazudīs un ota izžūs sabojāta. 



6. Kad visas otas izmazgātas, lejam ārā netīro ūdeni! Ja otas ir daudz, tad ūdens ir jānomaina, savādāk sanāk mazgāt tās netīrā ūdenī! Vislabāk sākt ar netīrākajām. Es mazgāju 10 otas, bet no tām vienīgā visnetīrākā bija tonālā ota, pārējās pa reizei vien lietotas.


7. Otas liekam žāvēties pie kāda galda vai plaukta malas ar galiem uz leju. Līmējam tās ar skoču klāt. Visas smuki nogludinam un atstājam uz nakti kārtīgi izžūt. Neliekam tās tur, kur virsū tieši pūš siltums, ir tuvumā radiators - tas otiņas bojā.

Ar fēniem arī nedarbojamies - ātrākais ceļš uz otu nāvi. Ja nepieciešams ātri tās izmazgāt vai dezinficēt, izmantojam tam paredzētos šķidrumus! 

Tā, lūk, dāmas! Ja nu kāda nezināja, kā pareizi mazgāt otiņas! Domāju, ka, ja reiz par ikdienas kārtību, tad noteikti arī par skaistuma rīkiem. Kopsim un lolosim savas otas, lai tās kalpo ilgi jo ilgi. :)

P.S. Aicinu Jūs nobalsot aptaujā pa labi! Paldies.


2 comments

Signe said...

Baigi forši, nezināju par līmlentu! :)

Lapsa said...

To Signe,
var jau arī izmantot ko citu lipināšanai pie malas, bet šādi otas vislabāk izžūst! :)