About those false eyelashes...


Hey! Jau kopš pēdējās beauty izstādes dien-dienā lietoju mākslīgās skropstas. Šodien vēlos pastāstīt, ko esmu izpētījusi, sapratusi un ar ko varu padalīties! // Since the last beauty expo in Latvia I have been wearing false eyelashes and today I want to talk about what I have found out and what I can share with you guys.


Sākumā pastāstīšu par saviem skropstu pirkumiem. Pašā izstādē iegādājos 2 skropstas - vienas dramatiskākas, kuras paredzēju lietot kameras priekšā, otras lētākas un dabiskākas ikdienai. Pēcāk, kad savas abas biju pietiekami nonēsājusi, drogās iegādājos intervion skropstas, kuras redzat bildē. Un paralēli gaidīju savu sūtījumu no Ķīnas - 10 pārus skropstu par cenu zem lata. 

But first, the story of all my falsie purchases. In the beauty expo itself I purchased 2 falsies. One pair for camera and the other one for daily use. After that, once I had worn my two pairs for as long as I could, I bought a pair from dugstore and at the same time I was waiting for my eyelashes from China that I got for less than 2 euros on auction.


Pirmais, kas man nāk prātā ar ko dalīties - jā, skropstas var nēsāt vairāk kā piecas reizes. Praktiski, kamēr viņas vienkārši saplīst vai sabojājas. Galvenais ir pēc to lietošanas pašas skropstas atbrīvot no līmes, kas parasti viegli nonāk nost! Manas pirmās oficiāli sabojātās bija NYX skropstas vārdā Cherry, taču numuru neatceros. Sabojāju, jo aizmirsu noņemt pēc dušas. Viņas vēl aizvien bija lietojamas, taču pēc izžūšanas tās saglabāja `salipušu skropstu efektu`.

The first thing that comes to my mind that I should share - yes, you can wear your falsies more than 5 times! You can wear them as long as they are not broken and looks fine, you simply have to get the glue off after you take them off, which should not be much trouble to anyone. My first falsies that I bought from NYX called Cherry (do not remember the number) I damaged because I forgot to take them off before shower. After they dried the look of wet eyelashes still were there. 


Manas otras skropstas bija no Bella, taču, laikam ejot, to kvalitāte sāka pieklibot. Kad iegādājies skropstas, uzmanība ir jāpievērš tam, kā tās ir izvietotas, kāda pamatne tām ir. No savām četrām jau varu ieteikt iegādāties skropstas, kuras ir uz caurspīdīgas pamatnes. Tas sniegs visdabiskāko efektu. Taču tajā pašā laikā var gadīties, ka caurspīdīgā pamatne ir nestabila. Cherry skropstas bija viegli izbojāt, katra skropsta bīdījās uz kuru pusi vēlējās un tās viegli nāka nost no pamatnes. Taču skropstas no Ķīnas ir ar fantastisku pamatni. Tās ir cietākas un ne tik dabīgas izskatā, taču tās nekur nezūd un nav iespējams netīšām, kamēr atbrīvojos no izmantotās līmes, atbrīvoties arī no pašām skropstām. 

My second eyelashes were from a cheaper company and their quality started to wear off with time. When you buy false eyelashes, pay attention to what kind of a base they have. I suggest buying the ones with transparent base, because it will give a more natural look. Both Cherry and ebay eyelashes have transparent base, but Cherry was not that steady. The lashes themselves moved around quite a lot and, whilst getting rid of used glue, it was possible to get rid of lashes as well. The ebay falsies on the other hand are perfectly staying in place and it is impossible to loose them.


Izskatot vairāku drogu piedāvājumus, skropstu izvēle nav TIK liela kā to varētu gribēties. Un ne visas skropstas ir dramatiskas! Šīs attēlā izskatās ļoti garas un kuplas, bet dzīvē tās ir knapi redzamas, ja vien kāds neielien manā sejā pēc iespējas tuvāk. 

After searching and looking through multiple different drugstores, I can not say that the choices are so many unfortunately, but at the same time it is possible to find something for everyone's taste. The ones you see in this picture looks like really voluminous and long, but in real life no one can see them unless someone puts their face into mine.


Man nekad nebija pietiekami ar skropstu tušu efektu, tādēļ izvēlējos sākt lietot mākslīgās. Šis viss prasa ļoti lielu trenniņu, to paturiet prātā. Vislabāk ir izmantot slapjo acu laineri, lai uzvilktu tievu skropstu līniju un nomaskētu jebkādas starpas starp īstajām skropstām un mākslīgajām. Kad roka ietrennēta, var mēģināt arī tās pielīmēt bez `drošinājuma`. Lai ko arī kāds darītu, skropstas jebkurā gadījumā izskatīsies mākslīgas un nekad nebūs kā Tavas dabiskās. Pareizi ir ar tušu nokrāsot savas skropstas un tad papildināt ar mākslīgajām, taču es tā nedaru. Savas atstāju tīras. 

It has never been enough for me with the simple mascara effect, that is why I started using the falsies. This whole process asks for training, so be patient and let your hand get used to it. You can use liquid eyeliner to make a think line that masks any imperfections or gaps between real lashes and falsies just in case. Once you are used to using them and know how to do it, you can try them without the `backup`. In any case falsies will always look false and never the same way your real eyelashes do. Usually you have to apply mascara to your eyelashes and then add the falsies, but I always personally keep mine clean and roll without mascaras.



Pievērsiet arī uzmanību tam, kādu līmi izmantojat. Man ir pieredze ar trīs dažādām šobrīd - SLA Paris ūdensizturīgā līme, Bella lētā līmīte mazā paraudziņā un InterVion līme `hameleons`. Vislabāk man šobrīd patīk InterVion, tā ātri žūst, labi līp un ilgi noturas. Kamēr SLA mētājas pa vidu, noteikti neiesaku izvēlēties lētās līmes, tās nepaliek caurspīdīgas un nespēj ilgi darboties. 

Pay attention to what eyelash glue you use as well. So far I have used three different kinds of glue - SLA Paris waterproof, really cheap one and InterVion chameleon type glue. I like the last one the most, because it works the best - dries fast, holds long. Whilst the SLA one floats in the middle, I never suggest using really cheap ones. They simply do not dry transparent and do not last that long.


2 comments

Zanda said...

Nu forši vispār! Bet es tev iesaku vēl pielikt mazu tekstiņu klāt par noņemšanu, jo tas visvairāk visas parasti interesē (it īpaši tās, kuras ikdienā biezi nelieto pieliktās skropstas) un noteikti arī par to kā lai savām dabiskajām skropstām var noņem līmes paliekas. :)

Lapsa said...

To Zanda, noņemšana ir elementāra - aiz stūrīša nedaudz pavelk un skropstas atlīp vaļā. Uz pašām skropstām līme reti paliek, vismaz man, bet to var izņemt ar pašiem pirkstiem vai nedaudz paberzējot skropstu. Līme neizplēš skropstas un kopumā nonāk nost viegli.